Materiaalsoorten en sieraden afwerking

 

 

Materialen

Sterling zilver

925 sterling zilver is eerste gehalte zilver van hoge kwaliteit. 925 zilver sieraden zijn sieraden met 92,5% zilver. Omdat 100% zuiver zilver te zacht is om juwelen mee te vervaardigen zijn de overige 7,5% van een lagere legering. De toevoeging van een ander metaal dient uitsluitend om de kwaliteit van zilver te verbeteren en doen in geen geval afbreuk aan de kwaliteit.

Fijnzilver

999 fijn zilver is de puurste vorm van zilver. Fijn zilver is puur zilver. Het kan nooit uitgesloten worden dat er mogelijk een stofje of deeltje van een ander materiaal in terecht is gekomen, daarom wordt het aangeduid met "999" oftewel 99,9% zilver. Puur zilver is te zacht is om juwelen mee te vervaardigen. In sommige gevallen kan een sieraad of onderdelen van puur zilver zijn gemaakt door middel van zilverklei "Art Clay Silver" . Zilverklei bestaat uit fijnzilver met een bindmiddel. Door verhitting vervliegt het bindmiddel en zodoende blijft er puur zilver over. Dit is zachter zilver en kan alleen gebruikt worden voor bepaalde designs. 

Argentium zilver

935 of 960 Argentium zilver bestaat pas sinds 2006. Het bestaat uit 93,5% en soms 96% zilver. Om het zilver harder te maken wordt bij argentium zilver gebruik gemaakt van Germanium. Het voordeel is dat het zilver niet zal oxideren/verkleuren en daarom hoeft het niet meer schoongemaakt/opgepoetst te worden.

Tibet zilver

Tibetaans zilver is zilver dat wordt gemaakt volgens traditionele Tibetaanse technologie. Het zilver wordt bewerkt met mooie motieven en patronen, en vaak worden er edelstenen in de sieraden verwerkt. Tibetaans zilver is iets donkerder dan sterling zilver en blijft mooi bij veelvuldig dragen. Het is niet altijd duidelijk wat het zilvergehalte van Tibetaans zilver is.

Titanium

Titanium is een sterk en licht edelmetaal. Het is net zo sterk als staal, maar ongeveer 40% lichter en het is zeer corrosiebestendig (bijna net zo resistent als platina).

Rhodium

Rhodium is het zeldzaamste en duurste metaal op aarde. Rodium is een zeer hard metaal met goede lichtweerkaatsende eigenschappen. Rhodium (Platinum) is een onderdeel van de Platina-groep, en het wordt niet donkerder bij het dragen en het oxideerd niet zoals (sterling) 925 zilver. Rhodium hebt dezelfde kleur als wit goud.

Gekleurd goud

Puur goud is geel van kleur, maar goud kan worden ontwikkeld in verschillende kleuren. Zo bestaat er wit goud,rose goud,groen goud, zwart goud,grijs goud,paars goud en blauw goud.Deze kleuren worden in het algemeen verkregen door het legeren van goud met andere elementen in verschillende verhoudingen.. Er zijn honderden mogelijke legeringen en mengsels, maar in het algemeen zal de toevoeging van zilver het goud wit kleuren, en de toevoeging van koper zal het goud rood kleuren,oftwel rose goud.

Wit goud

Wit goud is een legering van goud en ten minste een wit metaal , zoals bijv. zilver, mangaan of palladium . Net als geel goud, wordt de zuiverheid van het witte goud uitgedrukt in karaat.

Rose goud

Rose goud is een gouden en koperlegeringen grote schaal gebruikt voor gespecialiseerde sieraden . Het is ook bekend als roze goud en rood goud . Hoewel de namen worden vaak door elkaar gebruikt, het verschil tussen rood, roos, en roze goud is het kopergehalte - hoe hoger het kopergehalte, hoe sterker de rode kleur.

► Zoek sieraden op materiaal


Sieraden plating

Goud verguld

Goud verguld is een laag echt goud op het oppervlak van een sieraad.

Geanodiseerd

Alle sieraden waarbij een beschermende coating is aangebracht met elektrolyse om te beschermen tegen corrosie en verkleuring.

E-coat

E-coating, elektro-coating of elektro-depositie, is een methode die elektrische stroom gebruikt om sieraden te bedekken met een organische lak, die de sieraden bedekken met een gelijkmatige en consistente beschermende laag. Deze coating houdt sterling zilver of andere metalen sieraden mooi en glanzend en beschermt het tegen beschadigingen zoals vlekken, verkleuringen en krassen. E-coat is een ultrafijne transparante laag plastic die de zilveren sieraden beschermt en de levensduur van je sieraden verlengt.

ION- plating

ION-plating is een harde en is de meest duurzame beschermende coating met een hoge helderheid. Dit type coating wordt meestal op roestvrij staal gebruikt en geeft elke gewenste kleur aan roestvrij staal en beschermt de sieraden tegen beschadigingen. Ion-plated coating gaat meestal tientallen jaren mee.

Gerhodineerd/Rhodium plating

Rhodium is een edelmetaal en heeft een mooie witte kleur (tussen chroom en roestvrij staal) en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf. Rhodium-plating van sieraden wordt gebruikt om te beschermen tegen corrosie, vlekken, krassen, extra glans en om te verfraaien. Door toepassing van een rhodiumlaagje op zilveren sieraden krijgen ze dezelfde lichte uitstraling als witgoud.

Ruthenuim plating

Ruthenium plating geeft sieraden een "hightech" gitzwart of gun-metal grijs uiterlijk. Het is erg hard en zeer goed bestand tegen beschadigingen zoals krassen. Black ruthenium plated sieraden geeft een veel donkerder zwart aspect dan rhodium plated sieraden.


Sieraden afwerking

Geoxideerd

Oxidatie is een proces om sterling zilveren sieraden een donkere of zwarte patina te geven. Oxidatie is geen plating, maar een afwerking die een antiek / vintage of donker / zwart schaduweffect aan sieraden geeft.

Diamand geslepen

Metaal of edelstenen met scherp geslepen of gesneden randen en vlaktes. Diamand geslepen edelstenen of sieraden vangen het licht op als diamanten.

Gehamerd

Wanneer het koude metaal wordt gehamerd om een getextureerd effect te creëren.

Dapped

Dapping is wanneer een metaal met een hamer wordt geslagen om het zo meer te krommen, waarbij ook een textuur effect wordt gecreëerd.


 Sieraden advies   Sieraden onderhouden    Zilver testen    Ringmatentabel    Oorbel matentabel    Armbandmaat opmeten
 Kettinglengtes    Soorten schakels  Kleurgebruik   Edelstenen   Materiaalsoorten    Gelukssymbolen 


 

pijltop.jpg

Sorteer op
 • Zilveren roos oorbellen
  Zilveren roos oorbellen

  Sterling zilver roos oorbellen
  Echt zilveren bloemen roosjes oorknopjesKoop online bijzondere echt sterling zilveren sieraden met 925 zilver merkjes.
  Echt zilveren oorbellen, zilver kettingen, zilveren armbanden, zilveren ringen

  € 19,90
 • -29%

  zilveren strikje ring
  zilveren strikje ring

  Sterling zilver strikje ring
  Zilveren ring met een strik bezet met microscopische en in pavé gezette zirkonia
  Ringmaat: 16 t/m 19.

  Uitstekende kwaliteit echt sterling zilveren sieraden met 925 zilver merkjes.
  Echt zilveren…

  € 34,90 € 24,90
Sorteer op
© 2011 - 2023 Goudkat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel