Edelstenen & mineralen

 

Edelstenen zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden verwerkt in sieraden en accessoires. Bekende edelstenen zijn onder andere diamant, robijn, smaragd, saffier, aquamarijn, topaas, toermalijn, amethist, citrien, carneool, opaal, onyx, turkoois, lapis lazuli en granaat.
Koop Sieraden met edelstenen


Ga naar edelsteen: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


 

A


Amethyst

Amethyst is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans.
Amethist is de steen van onthechting en spiritualiteit. Het dragen van sieraden met Amethyst bevordert harmonie en helderheid van geest, scherpt het verstand en helpt afstand te nemen. Draag bijvoorbeeld een ketting, armband of ring met Amethyst kristal om te helpen afzien van verslavingen en de geest te verheffen.
Sterrenbeeld Maagd, Waterman, Vissen.


Aquamarijn

Aquamarijn is een doorzichtige steen met een glans. Aquamarijn is meestal blauw maar kan ook gelig of groenig zijn. Vele associëren aquamarijn met rijkdom, verborgen schatten en juwelen. Datzelfde geldt voor smaragd en robijn. Aquamarijn is een heel spirituele steen met een sterk kalmerende werking op lichaam en geest. Het dragen van sieraden met Aquamarijn maakt succesvol, dynamisch, volhardend, doelgericht, ontspannen en vrolijk. Het is daarom ook goed om bijv. een armband met Aquamarijn te dragen als projecten of persoonlijk zaken afgerond moeten worden. Sieraden met Aquamarijn stenen bevordert spirituele groei, intuïtie en helderziendheid en is daarom ook bijzonder geschikt om te dragen tijdens meditatie.
Sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal, Waterman & Vissen.

Aventurijn

Aventurijn - ook wel: aventurien - is mooie groene kwarts met ingesloten deeltjes fuchsiet, een soort mica. Deze deeltjes geven een karakteristieke glinstering, de zogenoemde aventurisatie. Het dragen van sieraden met Aventurijn trekt voorspoed en geluk aan en motiveert om dromen waar te maken.
Sterrenbeeld Stier, tweelingen & maagd.

B


Bergkristal

Bergkristal is waterheldere kwarts .Bergkristal is wit tot kleurloos, doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken.
Een sieraad met bergkristal is een ideaal cadeau omdat de steen staat voor pure liefde en harmonie.
Draag een ring, oorbellen, armband of ketting met bergkristal om je lichaam te zuiveren, reinigen en in balans te brengen. Sieraden met bergkristal helpt tegen misselijkheid, reisziekte en zeeziekte.
Sterrenbeeld Leeuw & Steenbok.

Bloedsteen

Bloedsteen/Heliotroop/Hildegard jaspis is een groene kwarts steen met rode vlekjes.De bloedsteen is de steen van balans en harmonie.
Sterrenbeeld Ram.

C


Carneool

Carneool is een doorzichtige kwartssoort die meerdere tinten kan hebben, van geel tot oranje tot bruin. Draag een ring, armband of ander sieraad voor motivatie en zelfvertrouwen. Carniool maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Een sieraad met carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede.
Sterrenbeeld Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd.

Chalcedoon

Chalcedoon is een halfedelsteen en een variëteit van het mineraal kwarts. De kleur is bijna wit tot lichtblauw, vaak met strepen. Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Chalcedoon maakt welsprekend, diplomatiek, sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Draag sieraden met Chalcedoon voor meer zelfinzicht, zelfvertrouwen. Het dragen van bijvoorbeeld een ring, armband of ander sieraad met chalcedoon heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede sieraad om te dragen tijdens examens. Het is dé steen voor mensen die driftig, snel geraakt of snel beledigd zijn. Chalcedoon leert je beter naar je eigen lichaam te luisteren en hierop te reageren.
Sterrenbeeld Kreeft, Tweelingen & Boogschutter.

Citrien

Citrien is een vrij zeldzame citroengele variëteit van kwarts. Citrien is geel of oranjebruin van kleur. Citrien is een zonnige en verwarmende steen. Teleurstellingen zijn gemakkelijker te verwerken met citrien. Het dragen van sieraden met citrien bevordert  zelfrespect, creativiteit en het  geeft energie. . Draag bijv. een armband van citrien of een ring met citrien steen voor een goede ondersteuning bij studies als geologie, geschiedenis en sociologie.
Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.
Sterrenbeeld Tweelingen & Leeuw.

D


Diamant

Diamant is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt .De steen kan kleurloos zijn maar ook geel, bruin, groen, blauw, roze en rood. Diamant is een zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt de verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid. De steen kan naar binnen gericht ook belangrijke inzichten geven en diepe lagen de bewustzijn bereiken. Diamant versterkt de werking van andere edelstenen. Een diamant kan tijdens een meditatie op het derde oog geplaatst worden voor een sterk inzichtgevende en transformerende werking. Omdat de energie van diamant zo krachtig is en andere energieën versterkt, is het belangrijk om deze steen alleen te gebruiken als u emotioneel in balans bent.
Sterrenbeeld Ram & Leeuw.

E


Epidoot

Epidoot kan groen of geelgroen van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans. Een Epidoot brengt lichaam en in balans en geeft inzichten.

F


Fluoriet

Fluoriet kan donkergeel, groen, blauw, violet of zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans. Fluoriet is een  beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt  structuur te brengen in ons leven. Sieraden met Fluoriet is goed om te dragen tijdens het studeren omdat het de concentratie bevordert, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt  elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).
Sterrenbeeld Waterman & Vissen.
Naast de algemene werking van fluoriet hebben paarse, groene, blauwe en gele fluoriet de volgende aanvullende eigenschappen:

Paarse fluoriet bevordert herstel. Deze steen kan verder gebruikt worden om in een diepere meditatie te komen.
Blauwe fluoriet werkt met name op de hersenen en de geest in. Het bevordert het geheugen, de concentratie, rationeel denken en maakt de geest helder en sterk.
Groene fluoriet bevordert emotionele balans, de intuïtie en evenwicht tussen gevoel en verstand. Het absorbeert en beschermt tegen negatieve energie.
Gele fluoriet bevordert zelfvertrouwen, helpt je om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen (met name in groepen). Deze steen maakt vitaal, vrolijk en gezond.
Witte fluoriet  geeft energie
Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen)

G


Goudsteen

Goudsteen is een glassoort met glitter-effect. De steen kan rood/bruin of donkerblauw van kleur zijn. De steen werd voor het eerst gemaakt door alchemisten die probeerden goud te maken. Sieraden met goudsteen wordt al eeuwen gedragen vanwege haar positieve werking. Het dragen van een armband, ketting, ring met goudsteen geeft kracht, energie en hoop, helpt om te doelen te bereiken, bevordert ambitie en werkt opbeurend.

Granaat

De naam "granaat" is afkomstig van woord granaatappel een plant met rode zaden die lijken op veel gevonden granaatkristallen. Granaat kan rood, bruin, oranje, groen en zwart van kleur zijn.. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glans. Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties. Het dragen van een ring, armband of ander sieraad met granaat geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit.
Sterrenbeeld Ram, Leeuw & Schorpioen.

H


Hematiet

Hematiet is een vrij zware roodbruin tot zwartgrijs, soms iriserend mineraal met een metaalglans. Net als ijzer roest hematiet als het nat wordt. Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. Het dragen van sieraden met hematiet geeft zelfvertrouwen, verbetert uw humeur, vergroot het zelfrespect en versterkt de wilskracht . Draag bijv. een ketting, armband of ring met hematiet voor meer balans.
Sterrenbeeld Ram.

Howliet

Howliet is tamelijk zeldzaam en wordt vooral gevonden in Canada en Californië. Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve  eigenschappen. Een sieraad met howliet helpt de drager woede en boosheid onder controle  te krijgen en om minder kritisch te zijn. Ook helpt het dragen van bijv. een armband, ketting of ander sieraad met howliet stenen om ambitie, geheugen, intelligentie, geduld en intuïtie te versterken.

I


Ijskwarts/Nirvana kwarts

Ijskwarts/Nirvana kwarts zijn roze, witte kwartskristallen uit de Himalaya gebergte. De ijskwarts geeft spirituele verlichting. Het is een goede steen om mee te mediteren.

J


Jade

Jade is een verzamelnaam naam van verschillende mineralen die als edelstenen worden gebruikt: jadeïet en nefriet. Jade kent veel verschillende kleuren: van zeer licht tot zeer donker  groen, bruin, zwart of wit. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jade staat bekend als een gelukbrengende edelsteen. De edelsteen jade  bevordert de positieve energie en beschermt tegen negatieve en is daarom zo geliefd als amulet. Draag een ring, armband of ander sieraad met jade voor harmonie en evenwicht.
Sterrenbeeld Weegschaal.

K


Kattenoog

Kattenoog is een kwartsvariëteit en lijkt op tijgeroog en valkenoog. Maar de insluitsels bestaan uit amfiboliet of serpentineasbest, dit geeft de steen na het slijpen het fraaie kattenoogeffect met een kleurschakering van wit, grijs en groen.Er zijn twee edelstenen die kattenoog genoemd worden: een zilvergrijze kwarts variant en een geelgroene beryl soort.

L


Labradoriet

Labradoriet komt in verschillende kleuren voor. Meestal is de steen grijs, wit of groen met een mooie blauwe, gele of groene glans. Labradoriet is een spirituele beschermende edelsteen.
Sterrenbeeld Leeuw, Schorpioen en Boogschutter.

M


Maansteen

Maansteen is parelachtig wit, geel tot blauw met een parelmoerglans de maansteen is genoemd naar de maan, vanwege deze glans en de zachte uitstraling van de steen.Is deze glans duidelijk blauw, dan wordt de edelsteen blauwe maansteen genoemd. Dat is het meest populaire type. Omdat de glans meegolft met de beweging van de steen, is maansteen een heel aantrekkelijke steen voor sieraden. Maansteen is de steen van de hoop. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Het dragen van sieraden met maansteen vergroot het korte termijngeheugen. Sieraden met maansteen is daarom zeer geschikt voor studenten. Draag bijv. een ring, armband of ander sieraad met maansteen voor een jeugdige en vrolijke uitstraling. Maansteen kun je energetisch reinigen door het een nachtje in maanlicht te zetten - bij voorkeur de volle maan.
Sterrenbeeld Kreeft, Weegschaal & Schorpioen.

Marcasiet

Marcasiet /witijzer-pyriet is ijzersulfide mineraal. Marcasiet steentjes zijn vooral terug te vinden in oude antieke of vintage sieraden. Het is een niet doorschijnende fonkeldende donkere grijze of zwarte steen met een goud of groene gloed. Het dragen van sieraden met marcasiet kan helpen om door te gaan en de juiste pad te vinden. Het stimuleert verbetert kracht en uithoudingsvermogen en helpt discipline te ontwikkelen en blokkades weg te nemen.

N


Nevelsteen

Een nevelsteen is een vulkanische zwarte steen met groene kringen.De Nevelsteen helpt om innerlijke kracht en balans te herstellen.

O


Onyx

De onyx is een kwarts. Het dragen van sieraden met onyx kan helpen bij stressvolle situaties en rouwverwerking. De onyx steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt doelen te bereiken. Onyx stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.
Sterrenbeeld Steenbok.

Opaal

Er bestaan verschillende soorten Opaal edelstenen. Het dragen van sieraden met Opaal maakt vrolijk, positief, vitaal, spontaan, creatief en kunstzinnig. Opaal staat voor liefde, passie, trouw en loyaliteit. Draag sieraden met Opaal voor een positieve werking op het geheugen. Let op; Opaal kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. 
Sterrenbeeld Kreeft, Schorpioen, Boogschutter & Vissen.

Hyaliet (kleurloos)
Cacholong (wit),
Vuuropaal (oranje met parelmoerglans),
Edelopaal (sterk iriserend),
Andes opaal, gyrasol opaal, chrysopaal, Dendriet opaal/merliniet.
Opaliet of opaline is synthetische opaal.

P


Parels

Het dragen van sieraden met parels staat voor rust, verlichting, acceptatie en vrede. Draag een armband, oorbellen, ring of ander sieraad met parels om te helpen bij verdriet en verwerking. Parels is een organisch materiaal en is daarom veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het beste is om parelsieraden zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht. Na een poetsbuurt met een vochtige zachte doek gaan parels weer mooi glanzen. 

Parelmoer

Parelmoer is de binnenkant van een schelp. Parelmoer is glad en glanzend en reflecteerd alle kleuren van de regenboog. Parelmoer is de kleur van het zelfbewustzijn. Het dragen van sieraden met parelmoer geeft kracht en zuivert de geest. Het beste is om sieraden met parelmoer zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht. Na een poetsbuurt met een vochtige zachte doek gaat parelmoer weer prachtig glanzen.
 

Q


Quantum quattro

Quantum quattro is  groen met blauw van kleur. Het bestaat uit chrysocolla, dioptaas in rookkwarts, malachiet en shattuckiet.

R


Robijn

De robijn is een rode edelsteen. Het dragen van sieraden met robijn geeft kracht en energie, stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme en spontaniteit. Draag een armband, ring of ander sieraad met robijn om te helpen bij concentratie en om realistische doelen te stellen.
Sterrenbeeld Ram & Schorpioen.

Rozenkwarts

De prachtige roze rozekwarts heeft vaak een wat wolkig uiterlijk en behoort tot de kwarts-familie. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Rozenkwarts staat voor de liefde. Sieraden met rozenkwarts steen heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert liefde en openheid. Het dragen van bijv. een ring, ketting of armband met rozenkwarts stimuleert ook creativiteit en fantasie.
Sterrenbeeld Stier, Kreeft & Weegschaal.

S


Saffier

De saffier is een kostbare edelsteen. Blauwe stenen van goede kwaliteit worden over het algemeen geclassificeerd als een van de meest waardevolle edelstenen. Saffier kan allerlei kleuren hebben, maar blauw is de kostbaarste en populairste kleur. De prachtig blauwe saffier roept het beeld op van rijke koningen en keizers, net zoals robijn, diamant en smaragd dat doen. Saffier geldt als een zeer spirituele steen en beschermt gezicht, geest en verstand.
Sterrenbeeld Stier, Maagd, Weegschaal & Boogschutter.

Shiva schelp

De shiva schelp, shiva eye komt uit Indonesië. De shiva schelp biedt bescherming en geeft inzicht in dieper verborgen gevoelens.

Sodaliet

Sodaliet is kleurloos, melkachtig wit, geel- tot groenachtig of blauw. De steen is doorschijnend met een glasachtige tot vettige glans. Sodaliet geeft inzicht en helpt om trouw te zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen te doorbreken zoals angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van  mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken. Dankzij het bestanddeel natrium is de sodaliet desinfecterend.
Sterrenbeeld Boogschutter.

Strass

Strass steentjes zijn fonkelende imitatiediamanten die zijn gemaakt van glas. Strass-steentjes zijn verkrijgbaar in alle denkbare sieraden maar zijn ook los te koop en kunnen op bijvoorbeeld kleding worden geplakt,mobiele telefoons,fotoboeken. Sieraden, kleding en accessoires met strass kan op alle momenten van de dag en bij nagenoeg alle gelegenheden worden gedragen. Het effect is altijd glamoureus. Wie gaat voor een glitter en glamour outfit maakt met strass altijd een goede keus. Op feesten e.d. heeft een simpele ketting van strass al een Koninklijke uitstraling. Strass werd al in de 18e eeuw uitgevonden en werd een gigantisch succes. En dat is het nu nog steeds. Afgelopen jaren is strass onderdeel van de 'bling bling' trend. Bling bling staat voor alles dat glinstert, glittert en fonkelt.

Swarovski

De Swarovski kristallen, die in Zwitserland worden gemaakt, worden gezien als de beste kristallen ter wereld. Swarovski kristallen zijn vernoemd naar de uitvinder; Daniel Swarovski .Hij heeft in 1892 een manier bedacht om glas te kunnen slijpen zoals diamanten geslepen worden. Door deze manier van slijpen ontstaat er een mooie fonkeling in het glas: bijzonder mooi om te verwerken in sieraden. Daniel Swarovski heeft samen met o.a. modehuis Dior bedacht een speciale glans, de Aurora Borealis (ook wel genoemd: 'noorderlicht'), toe te voegen aan hun kristallen. Deze glans heeft ervoor gezorgd dat het glaskristal een luxe uitstraling heeft gekregen.

T


Tijgeroog

Door de structuur van de tijgeroog steen ontstaat een lichtreflectie, die doet denken aan een echt tijgeroog. Tijgeroog is een beschermende steen. Het dragen van sieraden met tijgeroog steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Draag een ketting, ring, oorbellen of armband met tijgeroog in moeilijke periodes om makkelijker afstand te nemen,  kracht, moed en zelfvertrouwen te geven en doelen te bereiken.
Sterrenbeeld Tweelingen & Leeuw.

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts is een combinatie van bergkristal en zwarte toermalijn.  Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. Het dragen van een armband, ketting of ander sieraad met toermalijnkwarts brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve.
Sterrenbeeld Weegschaal, Schorpioen & Steenbok.

Turkoois

Turkoois is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen.
Het dragen van turkoois sieraden brengt evenwicht: turkoois steen kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliseren bij uitputting
Kies voor een turkoois ketting, armband of ring om u te beschermen tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf.
Sterrenbeeld Waterman & Vissen.

U


Uvoriet

Uvoriet is een groene granaat edelsteen.

V


Varisciet

Varisciet is een kleurloze, groene of blauwgroene edelsteen met witte strepen.

Versteend hout/Houtsteen

Versteend hout is fossiel hout van miljoenen jaren oud. Door de jaren heen is het hout omgezet in kwarts. Versteend hout komt in verschillende kleuren voor, meestal de kleuren van hout.
Sterrenbeeld Waterman.

Vesuvianiet/Idocraas

Vesuvianiet is een doorzichtige kristal met spikkels. De kristal is meestal groen of geel van kleur, maar kan ik alle kleuren voorkomen.

W


Wonderstone

Wonderstone is een zandsteen met bruine, rode strepen.

X


 

 

Y


 

 

Z


Zirkoon

De natuurlijke kleur van zirkoon varieert van kleurloos, goudgeel en rood tot bruin. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glans. Zirkoon is niet het zelfde als de synthetische zirkonia steen. zirkoon beschermt tegen alle vormen van negatieve energie, aanhechtingen, anderen die energie wegnemen, spirituele aanvallen en afhankelijkheid. Het helpt  om ideeën, voornemens en dromen om te zetten in realiteit.

Zirkonia

Zirkonia is een synthetische steen. Het materiaal van de zirkonia heeft optische eigenschappen die dichter bij de kenmerken van diamant komen dan die van welk ander materiaal ook. Het is niet eenvoudig om met het menselijk oog het verschil te onderscheiden. Zirkonia is dan ook populair als imitatiediamant in een ring. Net als diamant kan zirkonia geslepen worden in verschillende vormen om in sieraden te verwerken.

Zoisiet

Zoisiet is een fraai, meestal blauw of groen mineraal met parelmoerglans. Zoisiet helpt tegen negatieve invloeden van anderen. De steen heeft de eigenschap om negatieve energie en gedragingen om te zetten in positieve. Het dragen van sieraden met Zoisiet helpt om zelfstandig te worden en en eigen oordeel te vormen, versterkt inspiratie en wilskracht. Draag bijv. een ring, ketting of een armband met Zoisiet om zelfdestructief gedrag te verminderen en creativiteit bevorderd. Zoisiet is een traag werkende steen en dient dus gedurende langere tijd gedragen te worden.


 


 Sieraden advies   Sieraden onderhouden    Zilver testen    Ringmatentabel    Oorbel matentabel    Armbandmaat opmeten
 Kettinglengtes    Soorten schakels  Kleurgebruik   Edelstenen   Materiaalsoorten    Gelukssymbolen 


 

pijltop.jpg

Sorteer op
 • zilveren turkoois oorbellen
  zilveren turkoois oorbellen
  € 16,90
 • -15%

  armband granaat
  armband granaat
  € 5,90 € 4,90
Sorteer op

Aanbieding:

Reviews

 • 14-01-2021 - Betaalbaar, keurig verpakt. Sieraden zien er net zo mooi uit...  lees meer
 • 22-12-2020 - Wel een betrouwbare site aangezien ik mijn bestelling ontvangen heb,...  lees meer
 • 28-07-2020 - Armbandjes snel ontvangen ,ben er heel blij mee lees meer
Plaats een review/ toon alle reviews
© 2011 - 2021 Goudkat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel