Gelukssymbolen betekenis


Ga naar symbool: A B C D E F G H I  J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


 

A


Amulet

Een amulet is een bepaald object in vorm van bijv. een sieraad met natuurlijke magische eigenschappen om negatieve energie te weren en te beschermen tegen gevaar,ongeluk en schade. Voorbeelden van amuletten zijn boze oog amuletten en edelstenen. 

Anker

De anker staat symbool voor hoop, vertrouwen en standvastigheid en stabiliteit.

Ankh kruis

De Ankh teken/ levenskruis is een oude Egyptische symbool dat staat voor het eeuwige leven. De Egyptische Ankh hieroglief staat voor Leven en het dragen van een sieraad met een ankh teken wil zeggen dat je de wereld hebt ingeruild voor het hiernamaals en biedt bescherming tegen gevaar. 

B


Ben Porat en Ana Bekoach gebed

Het Ben Porat en Ana Bekoach gebed zijn gebeden vanuit het Kabbalah geloof. De gebeden geven kracht aan een rode kabbalah armband en stoten negatieve energieën zoals het boze oog af. Een van de gebeden worden opgelezen door degene die het kabbalah armband aan de linkerpols omdoet, hetzij zelf of door iemand anders.

 Het Ben Porat en Ana Bekoach gebed

Boeddha (Chinese)

Een dikbuik Boeddha staat voor geluk, blijdschap, welvaart , succes en voorspoed. Door deze symboliek is een Boeddha sieraad een bijzonder cadeau. Behandel een Boeddha beeld of sieraad altijd met eerbied en respect. Men gelooft dat het meer geluk brengt als je af en toe over de dikke buik van Boeddha wrijft Het is een traditie om op 8 mei een kaars voor de Boeddha te branden en een wens te doen. Sommige Boeddha dragen attributen met zich mee. De attributen hebben ieder een eigen symbolische betekenis.

Boeddha met

 • Zak: reizen en zoeken naar jezelf.
 • Munten: rijkdom en welvaart.
 • Goudklomp: geluk en welvaart.
 • Parel: gezondheid, kracht en wijsheid.
 • Mantel/ waaier: bescherming.
 • Rua skepter: overvloed (bijvoorbeeld heel veel geluk).
 • Kruik: lang en gelukkig leven.
 • Juk: balans.
 • Yuni: wensen laten uitkomen.
 • Levensstaf: vertrouwen, balans en ondersteuning.
 • Kinderen: geluk bij werk, relatie en vruchtbaarheid.
 • Lotushouding: rust en meditatie.
 • Lotustroon: schoonheid, zuiverheid, vernieuwing en tegen ziekte of ongeval.    
 • Twee omarmende Boeddha's: geluk en vriendschap.
 • Hotai model (handen open omhoog): Vrijheid en zegening.
 • Draak: beschermen aardse kostbaarheden, vrede, voorspoed en gezondheid bevorderen.
 • Schildpad: langzaam opbouwend, gezondheid en kracht.
 • Kikker: financieel geluk.
 • Vogel: zoeken naar zelfkennis.
 • Vis: vrede en overvloed.
 • Vis met kind: wens voor veel zonen.

Boeddha: Dunne/ Indische/ Thaise 

De Thaise Boeddha komt van oorsprong uit India en stammen af van de legende, ushnihsa genoemd, als symbool van wijsheid en spiritualiteit. De Thaise Boeddha’s  zijn te herkennen een slank postuur die met een gewaad in kleermakerszit zit. Hij heeft lange oorlellen en een bolvormige knot op zijn hoofd. Sommige boedha’s hebben ook een stip op het voorhoofd, de stip staat voor goddelijkheid. Tevens hebben de Boeddha’s  vaak een bepaalde mudra ofwel symbolische handhouding.

Boze oog/Nazar/oog van Horus

De " Evil Eye " Nazar/boze oog verwijst naar de onvriendelijke blikken, jaloezie van anderen mensen (boze oog/oog van Horus). Een boze oog amulet beschermt men daartegen.

C


Chinese knoop/ Palbheu / eindeloze knoop

Oneindige knoop/ Chinese geluksknoop staat in het Boeddhisme symbool voor een lang leven.

Chinese symbool Lange leven

Het Chinese symbool Lang leven zou degene die het bij zich draagt geluk brengen en het staat voor een lang leven.

Crucifix

Een crucifix is een kruis waarbij het lichaam van de gekruisigde Jezus Christus op een kruis is bevestigd. Boven het kruis hangt vaak een bord met de letters INRI, de Latijnse afkorting van Jezus van Nazareth, koning der Joden, de tekst die Pilatus volgens Johannes 19:19-22 boven het kruis liet hangen. Het crucifix kruis hangt aan een rozenkrans ketting.

D


Dolfijn

Een dolfijn symbool staat voor geluk, levenskracht en bescherming bij reizen over zee.

Draak

De draak symbool komt wereldwijd voor en heeft voor ieder cultuur een eigen betekenis. Over het algemeen wordt het draak symbool gezien als gelukssymbool voor bescherming, geluk en voorspoed.

Dromenvanger

De dromenvanger is oorspronkelijk afkomstig van Indianen. Een dromenvanger werd boven een bed gehangen om nare dromen te filteren en goede dromen door te laten. 

E


F


Feng shui
Feng Shui is een eeuwenoude, van oorsprong Chinese leer. Feng Shui is een methode om energie te brengen op plaatsen waar dit ontbreekt, door middel van plaatsing of verplaatsing van meubilair, voorwerpen, kleuren en vormen volgens Feng Shui principes. De leer van Feng Shui geeft aan dat het leven wordt beïnvloed door de omgeving. Indien bepaalde facetten van je leven niet naar voldoening lopen, is het toepassen van Feng Shui mogelijk een oplossing. Door schoonheid te creëren kun je goede energieën laten stromen; dat is Feng Shui. Het doel van Feng Shui is om harmonie creëren om de kwaliteit van leven te bevorderen. Feng Shui kan overal worden toegepast.

Franse lelie /Fleur de Lis

De fleur-de-lys ofwel fleur-de-lis of Franse lelie is een symbool dat wordt gebruikt in wapenschilden, sieraden enz. De lelie is o.a. een symbool van de maagd Maria, van zuiverheid en maagdelijkheid. De lelie verwijst ook naar een aan Jezus toegeschreven opmerking over lelies waarover in het Nieuwe Testament wordt bericht. Hoewel de Franse benaming het teken aanduidt als een Leliebloem, lijken het symbool en een Leliebloem niet echt op elkaar.

G


Ganesha/Ganesh/Ganapati Tantra

Ganesha is een god van het hindoeisme. Het is herkenbaar aan het olifantenhoofd. Het is de god van kennis en wijsheid en haalt obstakels uit de weg. Ganesha sieraden of beeldjes wordt gegeven aan degene die aan iets nieuws gaan beginnen, zoals een nieuwe baan, reizen of verhuizing.

Geluksmuntjes
Geluksmuntjes muntjes staan symbool voor financiën: meer geld aantrekken. Volgens Chinese traditie staan 3, 6,7 of 8 Chinese geluksmuntjes verbonden aan een rode draad/touw.

Gelukspoppetje

Gelukspoppetjes zijn kleine poppetjes, meestal gemaakt van bamboe of hout. De betekenis van het gelukspoppetje is dat het de drager ervan geluk brengt. Gelukspoppetjes worden bijvoorbeeld cadeau geven bij een huwelijk, examen,optreden, afscheid.

H


Hamsa/ handje van Fatima

Een Hamsa/ hand van Fatima staat symbool voor vrede en geluk, bescherming tegen het kwaad en ongeluk.

I


Infinity/oneindigheidsteken/lemniscaat

De Infinity teken staat symbool voor eeuwigheid, oneindig, kracht en constante vernieuwing in bijvoorbeeld de liefde, het leven.

J


Japanse Gelukskat Maneki Neko

De Japanse gelukskat is een geluksbrenger. Het linker pootje omhoog trekt mensen aan om naar binnen te komen. Een Japanse gelukskat met een rechter voorpootje omhoog zorgt voor geld.

K


Kaballah

Het dragen van een Kabbalah armband of andere sieraden is een kabbalistische traditie om onszelf te beschermen tegen het kwaad en ongeluk, duisternis door het boze oog.

Keltische knoop

De Kelten geloofden in reïncarnatie en dat het leven een eeuwige reis is. Een Keltische knoop staat dan ook symbool voor de continuïteit van het leven, eeuwigheid en onsterfelijkheid.

Klavertje vier

Niet allen door zeldzaamheid, maar ook door de vorm, die doet denken aan een kruis, wordt een "klavertjevier" sinds de middeleeuwen beschouwd als een geluksbrenger. Volgens de legende heeft elke blaadje een afzonderlijke betekenis n.l.; het eerste de hoop, het tweede vertrouwen, het derde liefde en het vierde voor geluk.

L


Levensboom

Een levensboom symbool verwerkt in bijv. een sieraad staat over het algemeen voor het leven zelf: groei, vruchtbaarheid, onsterfelijkheid en ontwikkeling van lichaam en geest en voor de onderwereld (de wortels), Aarde (de stam) en hemel (de takken). De levensboom, Arbol de la Vida volgens de Mexiaanse traditie staat de levensboom voor hoop en voorspoed en wordt cadeau gegeven bij een huwelijk.

Lieveheersbeestje

Lieveheersbeestje staat symbool voor liefde en geluk. Tegenwoordig is het Lieveheersbeestje vooal bekend als de symbool tegen zinloos geweld.

M


Mexicaanse bola ketting
Een zwangerschapsketting bola is een ketting met een belletje eraan, dat op uw buik hangt. Bij iedere beweging maakt het belletje een zacht tinkelend geluid. Veel vrouwen geloven dat de baby in hun buik het geluid van het belletje kan horen. En dat hij het gaat associëren met het fijne vertrouwde gevoel van in uw buik zitten. Als je baby geboren is, kan je het belletje boven het bedje van je baby hangen. Als hij het geluidje weer hoort, zal hij zich ook in zijn bedje veilig voelen.
Volgens Mexicaanse traditie: Het belletje zou de draagster én haar ongeboren kind gezondheid en geluk brengen, en beschermen tegen ziekte en gevaar.

N


O


Olifant

Een olifant staat symbool voor kracht, wijsheid en geluk.

P


Q


R


S


Sleutel

De sleutel staat voor geluk in de liefde.

T


Talisman

Een talisman is is een bepaald object in vorm van bijv. een sieraad met de eigenschap om positieve energie aan te trekken, positieve krachten te stimuleren en geluk te brengen. Voorbeelden van talismannen zijn konijnenpootjes, klavertje vier.

U


Uil

Een uil staat symbool voor wijsheid. Een uil sieraad of beeldje wordt vaak cadeau gegeven bij studie en examen. 

V


Veer

De veer staat symbool voor dromen,vrijheid,spiritualteit, transformatie,zuiverenen wijsheid.

W


X


Y


Yin Yang

Het symbool  Yin en Yang staat voor twee kanten/ tegenpolen die samen in evenwicht met elkaar zijn. Yin is het donkere gedeelte en staat voor schaduw, nacht, aarde, vrouwelijk, Noorden en yang het lichte gedeelte en staat licht, dag, hemel, mannelijk en Zuiden. 

Z


Zon en maan symbool

De combinatie van zon en maan in één symbool heeft voor ieder cultuur een andere betekenis. Het staat meestal symbool het balans tussen mannelijk en vrouwelijk en dat alles een licht en donkere kant heeft.


Gelukssieraden


 Sieraden advies   Sieraden onderhouden    Zilver testen    Ringmatentabel    Oorbel matentabel    Armbandmaat opmeten
 Kettinglengtes    Soorten schakels  Kleurgebruik   Edelstenen   Materiaalsoorten    Gelukssymbolen 


 

pijltop.jpg

Sorteer op
 • klavertje vier ketting groen
  klavertje vier ketting groen
  € 9,90
 • zilveren armband met bedeltjes
  zilveren armband met bedeltjes
  € 24,90
Sorteer op

Aanbieding:

chunks petite kattenpootje € 2,90 € 1,90

Reviews

 • 28-07-2020 - Armbandjes snel ontvangen ,ben er heel blij mee lees meer
 • 23-07-2020 - Wat een sof! Voor € 20 opgelicht worden. Ik ben...  lees meer
 • 04-06-2020 - Beste Malou,

  Wij hebben de afgelopen dagen per email contact gehad.
  Op...  lees meer
Plaats een review/ toon alle reviews
© 2011 - 2020 Goudkat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.